Out in the Bush organiseert workshops Bushcraft in Limburg. Kijk hier welke mogelijkheden er allemaal zijn en maak je keuze(s).
Hou er rekening mee dat jij – mede – bepaalt wat we gaan doen.

Kun je (nog) niet kiezen? Neem dan deel aan een Bushcraft Proeverij om in vogelvlucht kennis te maken met diverse workshops.

Waar?

Mijn basis ligt in Nederlands Limburg, maar de workshops kunnen ook plaatsvinden in Belgisch en Nederlands Limburg en Luxemburg (Eben Emael (B), Bunde (NL), de Ardennen (Grand Bru), Mullertal (Lux), kortom op elke plek die er geschikt voor is.

Bushcraft in Limburg

Je gaat het Limburgse bos in en hebt verschillende materialen bij je in een rugzak zoals bijvoorbeeld een slaapzak, mes of kookstelletje. Je kunt zelf kiezen wat je meeneemt, je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om geen slaapzak mee te nemen maar van bladeren een bed te maken. ‘It’s up to you’.
Belangrijk is wel dat elke gram die je mee neemt, ook in je rugzak moet passen en daarbij ook nog eens gedragen moet worden. Elke gram wordt na elke kilometer zwaarder. Dus … ‘travel light’.

Bushcraft in Limburg

HOE? Afhankelijk van de gekozen workshop gaan we lekker aan de slag met een aantal van tevoren besproken doelen.
Aan het eind van de workshop ‘vuur’ kun je dus zonder veel moeite vuur maken.
Bij elke workshop staan de doelen aangegeven.

Group-event, teamuitje of bedrijfsuitje

VOOR WIE? Eigenlijk voor iedereen! Het maakt niet uit hoe oud / jong je bent, zolang je vingers nog niet allemaal even lang zijn, kun je nog iets leren (citaat van een collega bushcrafter).
De workshops zijn ook heel goed te doen met vrienden, familie, als group-event, teamuitje of bedrijfsuitje met collega’s.
Elk programma kan, naar aanleiding van de wensen en mogelijkheden, op maat gemaakt worden. Zo kan er ook gewerkt worden aan teambuilding.

Bushcraft in Limburg: een ontdekkingsreis

Bushcraft is voor mij een beetje een ‘way of life’ geworden. Niet zweverig maar stevig met twee voeten op de grond. Wetende dat de bushcraft vaardigheden mij zullen helpen in situaties die vaak niet te voorzien zijn. Kwestie van je gezonde verstand gebruiken, goed om je heen te kijken en hetgeen dat je tegenkomt aan materialen ook goed en zinvol te gaan gebruiken (er zijn mensen die meer achterlaten dan ‘footprints’).

Bushcraft in Limburg: technieken

Bushcraft is geen exacte wetenschap. De meeste technieken zijn afkomstig van onze voorouders die er jaren over gedaan hebben om deze technieken verder te vervolmaken totdat er een ‘apparaat’ werd uitgevonden dat het sneller en gemakkelijker kon doen.
Maar apparaten hebben vaak elektriciteit nodig en laat dat nu niet altijd en overal voorradig zijn.

‘Back to basic, back to bushcraft’: met een beetje kennis heb je vaak helemaal geen elektriciteit nodig.
Hoe meer je zelf oplossingen kunt bedenken, hoe leuker dat het wordt. Bushcraft geeft je dan een uitdaging en de bevrediging is des te groter als je met behulp van je aangeleerde bushcraft technieken een klus kunt klaren.

Kijk op de website van BushCraftshop.nl voor materialen (na volgen van een workshop krijg je van mij een kortingsvoucher van 10%).

Bushcraft in Limburg

Bas de Wit van Out in the Bush verzorgt workshops Bushcraft in Limburg.

Laat mij jou helpen op deze ontdekkingsreis. Wat het je voor iets moois kan brengen zul je zelf gaan ervaren.
Het is voor iedereen een unieke belevenis.

Tot ziens bij Out in the Bush!
Bas de Wit